HomeNieuws4D-Cafe Juni 2016

4D-Cafe Juni 2016

Duurzaam, dat is ook: biologisch en lokaal geproduceerd.

Goeie Kost en Duurzaam Drimmelen nodigen u uit op dinsdag 28 juni om daar meer over te weten te komen.

Dat biologisch geproduceerd voedsel minder belastend is voor het milieu is duidelijk. Er zijn ook steeds meer mensen die voor biologisch kiezen met het oog op hun gezondheid. Vooral mensen met jonge kinderen zijn zich daar steeds meer van bewust. Als dat voedsel dan ook nog in de buurt wordt geproduceerd, dan is er nog minder belasting van het milieu. Het hoeft dan immers niet ver te worden vervoerd, wat minder energie kost. Bovendien is het op die manier gemakkelijker na te gaan waar je voedsel vandaan komt. Maar hoe breng je al die voordelen als individuele consument samen? Op die vraag heeft het lokale initiatief Goeie Kost een antwoord gevonden.

Via de website www.goeiekost.nl kun je allerlei lokaal geproduceerde biologische producten bestellen. Bijvoorbeeld groenten en fruit, vlees, brood en zuivelproducten. Sinds het initiatief een half jaar geleden van start is gegaan is het assortiment flink uitgebreid. Als de bestellingen voor een week binnen zijn worden deze door vrijwilligers bij de producenten opgehaald. Wie wat heeft besteld kan dat op vrijdag in Made ophalen.
Betalen moet overigens bij de bestelling.
Op de website vindt u ook informatie over de producenten.Neem eens een kijkje op de website, misschien is het iets voor u?

Omdat dit soort initiatieven in het kader van duurzaamheid de aandacht verdient, organiseren Duurzaam Drimmelen en Goeie Kost samen een avond over duurzaamheid en voedselvoorziening.
Dat gebeurt op een ongebruikelijke maar heel passende locatie: bij het biologische landbouwbedrijf De Koekoek aan de rand van de Biesbosch, een van de leveranciers van Goeie Kost.  

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Van 19.30 tot 20.00 uur ontvangst met koffie en thee.
  • Daarna wordt u rondgeleid door het bedrijf.
  • Na afloop van de rondleiding een bijzondere voordracht over hoe biologische landbouw bijdraagt aan duurzaamheid en de vitaliteit van de aarde.
  • Tot slot kan er worden nagepraat onder het genot van een (biologisch) drankje en hapje. 

Er worden geen kosten in rekening gebracht.

U bent van harte welkom bij het biologisch landbouwbedrijf De Koekoek op dinsdag 28 juni vanaf 19.30 uur. Adres: Koekoekweg 70, Drimmelen.

Neem uw laarzen mee, want het kan modderig zijn!