HomeNieuws4D-Cafe Oktober 2016

4D-Cafe Oktober 2016

EEN ENERGIEZUINIGE WONING - hoe pakt u dat aan?

Kom naar het 4D-café van Duurzaam Drimmelen op dinsdag 18 oktober

Regelmatig organiseert de coöperatie Duurzaam Drimmelen een zogenaamd 4D-café. Een bijeenkomst met informatie over alles wat met duurzaamheid te maken heeft en de mogelijkheid voor leden en niet-leden om elkaar te ontmoeten.

Op 18 oktober gaat het 4D-café opnieuw over woningverduurzaming.

Tijdens het vorige café op 27 september is, zo drukte een van de initiatiefnemers het uit, de geboorte van het buurtteam Ligne II aangekondigd. Het buurtteam zet zich in Made-Zuid samen met Enexis in om de bewoners maatregelen laten nemen om hun woning te laten verduurzamen. Dat begint meestal met isoleren.

Aannemersbedrijf Rasenberg Terheijden en Isolatietechniek Brabant lieten zien wat zij de bewoners wat dat betreft te bieden hebben. Ook werd verteld over de nieuwe subsidieregeling voor woningisolatie.

Wie er op 27 september niet bij kon zijn krijgt op 18 oktober een tweede kans.

Deze keer komt de directeur van Zwaluwe Bouw, Rob van der Feijst, vertellen hoe u stap voor stap tot een energiezuinige en comfortabele woning kunt komen. Het gaat dan om meer dan isoleren alleen. Denk bijvoorbeeld aan goede ventilatie en het zelf opwekken van energie met zonnepanelen.Zwaluwe Bouw heeft een quick scan voor woningen ontwikkeld met behulp waarvan dat op een zo efficiënt mogelijke manier kan worden gerealiseerd. De bewoners die de scan laten doen krijgen een plan aangeboden dat bestaat uit een aantal maatregelen die na elkaar kunnen worden genomen, afhankelijk van hun financiële mogelijkheden. Zij krijgen een aanbod compleet met financiering.

Op 18 oktober is het dus ook interessant voor diegenen die er op 27 september wel bij waren.

Nieuw op deze avond is het Energieloket, dat op 10 oktober van start gaat. Het is een website waar huiseigenaren en bewoners terecht kunnen voor praktische informatie over de maatregelen die je kunt nemen om je woning energiezuiniger te maken, organisaties die daarbij kunnen adviseren, bedrijven die je daarvoor kunt inschakelen, en voor welke maatregelen je subsidie kunt krijgen. Ook kan je zelf een eenvoudige huisscan doen.

Het Energieloket is een Brabants initiatief. Op 18 oktober krijgt u daarover meer informatie.

Tijdens en na het programma is er ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen.

U bent van harte welkom op dinsdag 18 oktober. Plaats: ’t Trefpunt, Raadhuisplein 1 in Made. Inloop met koffie of thee vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

En neem uw buren mee!