HomeNieuwsGeanimeerde nieuwjaarsbijeenkomst van Duurzaam Drimmelen

Geanimeerde nieuwjaarsbijeenkomst van Duurzaam Drimmelen

Presentatie missie en visie en communicatieplan van Duurzaam Drimmelen.

Op 16 januari vond de nieuwjaarsbijeenkomst van Duurzaam Drimmelen plaats. Een mooie gelegenheid om de nieuwe koers voor de komende jaren, met het bijbehorende communicatieplan, te presenteren. Dat gebeurde in de gezellige Liniehof, waar Duurzaam Drimmelen gastvrij werd ontvangen door de Madese Natuurvrienden.

Om te beginnen was er taart. De aanwezigen lieten zich de taart met het logo van Duurzaam Drimmelen goed smaken. Daarna heette de voorzitter, Jan Pieter Wieldraaijer, de aanwezigen welkom en legde hij uit wat de nieuwe koers inhoudt.
Zoals u misschien weet is Duurzaam Drimmelen bekend geworden met acties voor goedkope zonnepanelen en het project voor windmolens bij de A16. De acties met de zonnepanelen zijn beëindigd; voor de windmolens is inmiddels een aparte stichting opgericht, en de plannen zijn ver gevorderd. Wat aan taken "over blijft" voor Duurzaam Drimmelen is verbinden en communiceren, maar dan op een breder vlak van duurzaamheid dan alleen energie(besparing), en met meer betrokkenen dan tot nu toe mogelijk was.
In de zogenaamde Missie en Visie staat hoe Duurzaam Drimmelen haar rol ziet bij het behoud van de leefbaarheid van de aarde voor de huidige en toekomstige generaties. De leefbaarheid wordt immers ernstig bedreigd, en samen met anderen in de gemeente – onderwijs, bedrijven, inwoners, overheden – kan daar wat tegen worden gedaan.
Samengevat is het motto van Duurzaam Drimmelen: "Samen werken aan duurzaamheid in de gemeente Drimmelen door communicatie, en door het verbinden en ondersteunen van initiatieven van inwoners, organisaties en bedrijven."

In het communicatieplan staat in grote lijnen wat Duurzaam Drimmelen van plan is. De duurzaamheidscafé's houden we erin. Duurzaam Drimmelen wil daarmee informatie blijven geven over duurzaamheid in brede zin – dus ook over voedsel, de verwerking van afval, mobiliteit, enz. Daarbij wordt steeds meer samenwerking gezocht met andere organisaties. Daarnaast zijn projecten met het onderwijs en met de gemeente gepland. Voorlopig nog bescheiden, want het is beter een paar dingen goed te doen dan een heleboel half.

U zult de komende tijd dus meer van Duurzaam Drimmelen horen!

Voor de duidelijkheid was voor iedereen de tekst van de missie en visie en van het communicatieplan beschikbaar.

Voordat Jan Pieter de kans kreeg af te sluiten en de glazen met bubbels rondgingen werden twee mensen die de afgelopen jaren veel hebben gedaan voor Duurzaam Drimmelen in het zonnetje gezet. Jan Pieter zelf, en René van Mook, die al jaren lang de website verzorgt en de berichtgeving op de sociale media. Zij waren blij verrast met de attentie die zij als blijk van waardering van de penningmeester, Carla Burger, ontvingen.

Duurzaam Drimmelen weet dus wat haar te doen staat. De aanwezigen brachten vervolgens een toost uit op het nieuwe jaar. Ook voor lekkere hapjes was gezorgd. Het was een geanimeerd samenzijn met een serieuze ondertoon. Er werd nog lang nagepraat.