HomeNieuwsAfval in Drimmelen

Afval in Drimmelen

Tijdens het 4D-café van Duurzaam Drimmelen op dinsdag 21 februari 2017 worden al uw vragen beantwoord.

Regelmatig organiseert Duurzaam Drimmelen een zogenaamd 4D-café. Een bijeenkomst met informatie over alles wat met duurzaamheid te maken heeft en de mogelijkheid voor leden en niet-leden om elkaar te ontmoeten.
Op 21 februari gaat het 4D-café over afval. Samen met de gemeente maken we er een interessante en informatieve avond van.

Afval is alles wat we weg willen doen en dat voor het grootste deel in onze kliko’s of containers belandt. Hoe veel is dat in de gemeente Drimmelen, waaruit bestaat het afval en wat doet de gemeente ermee? En hoe moet u uw afval scheiden?
Veel afval is grondstof voor nieuwe producten, en de bedoeling is dat er in de toekomst nog minder onbruikbaar afval overblijft dan nu. Wat zijn de plannen van de gemeente met het oog daarop?
Daarover gaat de presentatie van Karel van Twist van de gemeente Drimmelen. 

Na een korte pauze volgt een demonstratie over het scheiden van afval. De “gewone” dingen weten we allemaal wel, maar soms sta je toch met iets in je handen waarvan je niet weet wat je ermee moet. De organisatoren van de avond hebben zelf een aantal dingen meegenomen waarvan ze niet zeker weten hoe ze daar afstand van moeten doen. Toch maar in de grijze kliko dan? Wij nodigen u uit ook zelf spullen mee te nemen. 

Tijdens en na het programma is er ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen.

Download hier de powerpoint-presentatie

U bent van harte welkom op dinsdag 21 februari 2017. Plaats: ’t Trefpunt, Raadhuisplein 1 in Made. Inloop met koffie of thee vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.
En neem uw buren mee!