HomeNieuwsBiologisch voedsel - (H)eerlijk!

Biologisch voedsel - (H)eerlijk!

Informatieavond van Goeie Kost! en Duurzaam Drimmelen op dinsdag 20 juni

logo_goeie_kost

Op 20 juni wordt een bijeenkomst georganiseerd met als insteek: “Wat is biologisch?”. De in samenwerking met Duurzaam Drimmelen georganiseerde bijeenkomst vindt plaats in de Liniehof, het clubgebouw van de Madese Natuurvrienden.
Tijdens deze bijeenkomst kunt u meer te weten komen over biologisch voedsel en over bedrijven in de regio Drimmelen die op biologische wijze produceren. Maar ook hoe u deze producten via het Voedselcollectief Goeie Kost kunt verkrijgen.

Op het programma staat een lezing over de betekenis van de biologische landbouw voor het behoud van de aarde; daarna laten we twee boeren aan het woord die met veel enthousiasme zullen vertellen over hun bedrijf, en hun keuze voor biologisch.

Henriëtte van den Hoek van Natuurlijk Tomaat uit Dongen zal vertellen over hun bedrijf, dat in 2015 is omgeschakeld naar biologisch. Door de omschakeling naar biologisch werd het enthousiasme weer groot om met vakmanschap en kennis kwalitatief goede producten te telen.
Janine Keller uit Lage Zwaluwe is twee jaar geleden gestart met de Biologisch Dynamische Landbouw opleiding Warmonderhof. Gelijktijdig is zij met haar man aan de slag gegaan op het akkerbouwbedrijf van haar ouders in Lage Zwaluwe. Zij zal o.a. vertellen wat voor invloed de Biologisch Dynamische Landbouwopleiding heeft op de bedrijfsvoering en het enthousiasme wat daarvan uitgaat. Dat alles om volwaardige (biologische) producten te kunnen produceren.

Kijk voor meer informatie op de websites: www.duurzaamdrimmelen.nl, www.goeiekost.nl

Hierna is er de mogelijkheid om in een informele setting onder het genot van een uiteraard biologisch hapje en drankje na te praten, leveranciers van biologisch voedsel te ontmoeten en vele anderen.

U bent van harte welkom op dinsdagavond 20 juni in De Liniehof, Kievitsstraat 3 in Made. Inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur; aanvang 20.00 uur.

De toegang is gratis; u hoeft niet te reserveren. En neem uw buren mee!