HomeNieuwsDuurzaamheidscafé Juni 2018

Duurzaamheidscafé Juni 2018

Kom op dinsdagavond 19 juni kijken in het voedselbos!

In het voedselbos groeien groente en fruit tussen bomen en struiken. Er wordt geen onkruid gewied en van bestrijding van ziekten en ongedierte is ook geen sprake. In Hooge Zwaluwe kunt u het met eigen ogen zien.

Ieder jaar verzorgt Duurzaam Drimmelen de seizoensafsluiting van de duurzaamheidscafé’s in samenwerking met Goeie Kost. Deze keer gaat het over een heel bijzondere manier van plantenteelt.
Als planten, struiken en bomen maar op de juiste plaats staan kunnen ze heel goed voor zich zelf zorgen. Dan hoeven ze niet geholpen te worden met extra bemesting, want afgevallen blad en dode bodembegroeiïng blijft gewoon liggen. Ook hoeft onkruid niet te worden verwijderd. Sterker nog, dat onkruid kan planten beschermen tegen te veel zon of tegen de insecten die hen bedreigen. Want veel insecten eten liever het onkruid. Dat dus ook geen onkruid is in de gebruikelijke zin van het woord. Iedere plant heeft zijn nut, en bepaalde planten, struiken en bomen leveren ons groente en fruit.
Dat gaat dus verder dan alleen biologisch.

De eigenaar van het voedselbos in Hooge Zwaluwe, van ongeveer 1,3 hectare groot, is Cedric Bousché. Hij kocht de grond ongeveer 15 jaar geleden, uit liefhebberij en om te zien wat hij ermee zou kunnen doen.
Voordat we naar zijn land gaan geeft hij eerst uitleg over hoe het allemaal zo gekomen is en wat de filosofie is achter zijn aanpak. Dat gebeurt in het buurthuis De Zonzeel aan de Poolsestraat, vlakbij de Kerkstraat (en restaurant Onze Kerk) in Hooge Zwaluwe.

Vanaf half 8 bent u welkom. Koffie en thee staan klaar. Cedric Bousché begint om 8 uur met zijn verhaal. Zoals altijd is er ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen, maar het wordt natuurlijk pas echt interessant als u het allemaal ziet.
Rond 9 uur lopen we in ongeveer 15 minuten naar het voedselbos. U zult ervan  versteld staan hoe veel er te zien is.
Op het terrein staan de biologische drankjes en hapjes klaar, om het seizoen na afloop van de rondleiding op gepaste wijze af te sluiten. Er wordt voor gezorgd dat u ook bij regen droog kunt staan of zitten, dus laat u door het weer niet tegenhouden. Dit is echt een must voor wie meer wil weten over “biologisch” en meer in het algemeen over wat samen groeit en bloeit.

Samengevat: Duurzaamheidscafé met informatie over en na afloop bezoek aan voedselbos op dinsdag 19 juni in Ontmoetingscentrum De Zonzeel, Poolsestraat 13 in Hooge Zwaluwe. Inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur; aanvang 20.00 uur.
Deelname is gratis. Neem uw buren mee!