HomeNieuwsDuurzaamheidscafé Mei 2018

Duurzaamheidscafé Mei 2018

Hoe kan uw gasloze toekomst er uit zien en heeft het zin om nu al in actie te komen?

In het Duurzaamheidscafé over het Energieloket op dinsdag 15 mei hoort u meer!

Zoals u vorige week al in dit blad hebt kunnen lezen vraagt Duurzaam Drimmelen op 15 mei aandacht voor het Energieloket, dat volgens ons best wat meer bekendheid mag krijgen.
Bij het Energieloket kunt u terecht met al uw vragen over energie. Is mijn verbruik niet te hoog? Isolatie kan veel schelen, maar wat kan ik het beste laten isoleren? En door wie? Zijn zonnepanelen voor mijn woning een goede optie? Of is een warmtepomp geschikt, zeker met een gasloze toekomst voor ogen? Hoe lang duurt het om de kosten terug te verdienen?
Op 15 mei heeft Duurzaam Drimmelen daar omheen een hele avond opgebouwd.
 
Om te beginnen zal Onno Eigeman, de “voorman” van het regionale Energieloket, het algemene verhaal vertellen: wat is het loket precies en wat hebt u er aan. Hij wordt daarbij ondersteund door de  energieambassadeur van de gemeente Drimmelen, Fred Nicolaas. Als energieambassadeur komt Fred op verzoek bij u langs om een energieadvies op maat te leveren. Ook komt er op 15 mei iemand mee van Buurkracht. De medewerkers van Buurkracht zijn actief in de buurten om te bevorderen dat bewoners samen aan de slag gaan met isolatie en andere vormen van energie zoals met zonnepanelen.
 
Na het algemene deel, waarin natuurlijk ruimte is voor het stellen van vragen zijn er twee workshops gepland, een met het thema “gasloze toekomst” en een over zonnepanelen. In de workshops krijgt u meer informatie, kunt u uw persoonlijke vragen stellen en wordt u verder op weg geholpen.
 
We weten allemaal dat het voor ons zelf niet alleen voordelig kan zijn om anders om te gaan met energie, en ook dat we daarmee met het oog op de klimaatverandering niet te lang mogen wachten. Om te benadrukken dat ook alle individuele acties belangrijk zijn is de nieuwe wethouder van duurzaamheid, Jürgen Vissers, aanwezig.
Hij zal zeker ingaan op de plannen die de gemeente de komende 4 jaar wil uitvoeren.
 
Het Duurzaamheidscafé vindt plaats op dinsdag 15 mei 2018 om 20.00 uur; inloop vanaf 19.30 uur.

De locatie is

Oud Drimmelen 4
4924 EK Drimmelen

Wij vragen u in verband met de beperkte parkeerruimte met de fiets te komen of te carpoolen.  

Kijk ook op de website www.duurzaamdrimmelen.nl.
 
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. En neem uw buren mee! Tot ziens op 15 mei.