HomeNieuwsDuurzaamheidscafé over warmtepompen op 18 september

Duurzaamheidscafé over warmtepompen op 18 september

Kom kijken bij Van Alphen en Roest in Wagenberg

We gaan een “gasloze” toekomst tegemoet. Vanaf 1 juli van dit jaar worden in nieuwe woonwijken geen gasleidingen meer aangelegd. De bedoeling van de regering is dat burgers uiteindelijk samen, maar ook individueel, bepalen hoe hun gasloze toekomst er uit gaat zien. Maar hoe doe je dat? Duurzaam Drimmelen organiseert daarom een informatieavond.

Als er geen gas meer is ben je – tenzij je op hout stookt - afhankelijk van elektriciteit voor verwarming van woning en water. In de toekomst moet dat altijd “groene” stroom zijn, opgewekt door zonnepanelen of windmolens. Met die stroom kun je huis en water verwarmen. Veel mensen hebben nog wel ergens een elektrisch kacheltje of radiator staan, en misschien een boiler voor warm water. Maar dat is niet erg efficiënt en bovendien duur. Daarom wordt er gezocht naar betere mogelijkheden. Een daarvan is de warmtepomp.

Warmtepompen worden steeds vaker geïnstalleerd. Bij Van Alphen en Roest kunt u het zien en krijgt u uitleg over de werking ervan.

Duurzaam Drimmelen heeft voor dit duurzaamheidscafé ook de energieambassadeur uitgenodigd. Want de aanschaf van een warmtepomp is voor u nu misschien nog niet aan de orde, omdat u beter eerst andere maatregelen kunt treffen, zoals isoleren van uw woning. U kunt via het Energieloket individueel advies vragen aan de energieambassadeur. Maar op 18 september krijgt u een algemeen verhaal, kunt u vragen stellen en eventueel later een individueel advies vragen.

Noteert u 18 september 2018 20.00 uur daarom vast in uw agenda. Meer informatie vindt u volgende week in dit blad, en op facebook, twitter en natuurlijk www.duurzaamdrimmelen.nl.