HomeNieuwsDuurzaamheidsmiddag voor kinderen op 10 oktober 2018

Duurzaamheidsmiddag voor kinderen op 10 oktober 2018

Wij hebben nog vrijwilligers nodig!

Duurzaam Drimmelen en Eskadee Kinderopvang organiseren woensdagmiddag 10 oktober in de hal van het gemeentehuis activiteiten voor de leerlingen van de basisscholen. Het wordt een leuke middag die in het teken staat van duurzaamheid.

Logo_Eskadee

Op 10 oktober is het duurzaamheidsdag. Op die dag wordt extra aandacht besteed aan duurzaamheid. In de media, in het onderwijs, door allerlei organisaties die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben, en misschien ook door winkels en bedrijven.
Duurzaamheid is eigenlijk alles wat er aan bijdraagt dat wij met ons allen op een goede manier op de aarde kunnen blijven leven. Dus niet verspillen, zuinig zijn met energie, gebruikte spullen een nieuw leven geven, erop letten wat je eet, eens vaker op de fiets stappen, enzovoort.  Door jong en oud kan op allerlei manieren worden bijgedragen aan duurzaamheid. En dat hoeft helemaal niet vervelend te zijn!

Jong geleerd is oud gedaan, en daarom worden de kinderen van alle basisscholen in Drimmelen uitgenodigd om aan de slag te gaan met duurzaamheid.

Op het programma staan onder andere: een poppendokter, een speelgoedmonteur die kapot speelgoed repareert, een afvalbakkenrace, iets leuks maken van plastic flesjes, en speelgoed ruilen. De kinderen kunnen op de foto met Drimmel de afvalbever. Natuurlijk is er iets te drinken en te eten voor de kinderen en hun (groot)ouders.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de voorbereiding van de duurzaamheidsmiddag. De ouders van de kinderen die gebruik maken van de buitenschoolse opvang zijn door Eskadee al op de hoogte gesteld via facebook. De kinderen zijn uitgenodigd om een filmpje te maken over wat zij zelf doen aan duurzaamheid, en die filmpjes zullen op 10 oktober ook te zien zijn. Ook is aan de kinderen gevraagd om vast na te denken over welk speelgoed zij willen ruilen en vast plastic flessen en flesjes te verzamelen.

Ook uw kinderen of kleinkinderen zijn dus welkom, en natuurlijk kunt u erbij zijn in het gemeentehuis. Ook voor hen geldt dat zij speelgoed kunnen meenemen en vast plastic flessenen flesjes kunnen verzamelen.

VRIJWILLIGERS NODIG!

Maar: er zijn nog wel een paar VRIJWILLIGERS NODIG om de middag goed te laten verlopen. Bijvoorbeeld een fotograaf, iemand die wil filmen, en een paar mensen die algemene ondersteunende werkzaamheden willen verrichten.

Meer informatie en aanmelden bij Carla Burger van Duurzaam Drimmelen.