HomeNieuwsFaillisement Energy-Guard & Manufacturing

Faillisement Energy-Guard & Manufacturing

Wellicht heeft u via diverse media vernomen dat Energy-Guard uit Breda onlangs het faillissement heeft aangevraagd. De rechtbank heeft daarop de aanvraag bekrachtigd en het faillissement uitgesproken. Volgens de curator is een doorstart van het bedrijf niet waarschijnlijk. Energy Guard heeft u - als deelnemer aan een van de twee zonnepanelen-acties van Duurzaam Drimmelen - zonnepanelen en omvormers geleverd (al dan niet via PK Solar Power uit Made). Als u problemen krijgt met uw zonnepanelen en omvormers was Energy Guard vaak de partij, die de (fabrieks)garantie voor u zou afhandelen. Door het faillissement van Energy-Guard bestaat dus de mogelijkheid, dat u ook gedupeerd raakt.

Energy-Guard heeft aan ongeveer 10 verschillende collectieven zonnepanelen en omvormers geleverd. Achter de schermen wordt er - niet alleen door Duurzaam Drimmelen - volop gewerkt om de garantie-mogelijkheden met elkaar af te stemmen. De hele situatie is nog zeer pril, en meer nieuws is er op dit ogenblijk niet voorhanden. Via onze website houden we u zo goed mogelijk op de hoogte van deze zaak.

17 november 2014:
Berichtgeving n.a.v. faillissement Energy-Guard & Manufacturing

De deelnemers aan de zonnepanelen-projecten van Duurzaam Drimmelen zijn via een brief van Pebble Green Systems d.d. 03 november 2014 geïnformeerd over gemaakte afspraken t.g.v. het faillissement.

Contactgegevens Pebble Green Systems T | 0763030530 M | info@pebblegreensystems.nl W | www.pebblegreensystems.nl

16 september 2014:
Gedupeerden van de 1e en 2e ronde Zonnepanelen-actie kunnen met hun vragen/problemen rondom hun PV-installatie terecht bij:
    PK-Solar Power
    Drimmelenseweg 17
    4921SE Made
    Tel.: 06-29041225
    Internet: https://www.pk-solarpower.eu/
Tesamen wordt dan gekeken of en hoe de problemen worden verholpen.

12 augustus 2014:
Veel mensen uit onze gemeenschap hebben zich vrijwillig ingezet om voor alle inwoners van Drimmelen een goede, collectieve deal te sluiten voor de aankoop van zonnepanelensystemen. Dit onder de vlag van Duurzaam Drimmelen. Wij waren in de veronderstelling dat de leverantie door Energy Guard uit Breda de beste keus was. We zijn dan ook ontzettend geschrokken en teleurgesteld na het bericht van vorige week.
Alhoewel we niet persoonlijk aansprakelijk zijn, voelen we ons wel moreel verantwoordelijk. Duurzaam Drimmelen gaat dan ook onderzoeken of we iets kunnen doen. De volgende acties zijn uitgezet:

    We hebben als Stichting Duurzaam Drimmelen een vordering op het failliete bedrijf en gaan deze ook doorzetten naar de curator;
    We zoeken samenwerking met de andere collectieven die zaken deden met Energy Guard om oplossingen te zoeken voor vragen met betrekking tot garantiestellingen en oplossen van acute storingen;
    We gaan onderzoeken of we lokaal iets kunnen organiseren om hulp te bieden bij acute storingen;
    We gaan onderzoeken of er partijen zijn die de garantie van de leverancier over kunnen nemen. In eerste instantie gaat het dan om de omvormers.

We adviseren mensen om de website van Duurzaam Drimmelen te raadplegen voor het meest actuele nieuws.

01 augustus 2014:
Krantenartikel in BN/DeStem: Energy Guard uit Breda, leverancier van zonnepanelen, failliet verklaard.