HomeNieuwsGasloos Verwarmen Anders

Gasloos Verwarmen Anders

Kom naar het duurzaamheidscafé op 19 maart over infraroodverwarming en maak kennis met een andere manier van verwarmen zonder gas.

Zoals u weet organiseert Duurzaam Drimmelen regelmatig een zogenaamd duurzaamheidscafé waarin informatie wordt gegeven over allerlei onderwerpen die met duurzaamheid te maken hebben.

Het duurzaamheidscafé van dinsdag 19 maart gaat over infraroodverwarming, een manier van verwarmen zonder gas. U krijgt uitleg over hoe het werkt en iemand die zijn huis op deze manier verwarmt vertelt over zijn ervaringen ermee. Natuurlijk is ook de energieambassadeur aanwezig om het verhaal er omheen te belichten en vragen te beantwoorden.

Infraroodverwarming is elektrisch verwarmen op een nieuwe manier. Niet via een elektrische radiator of een straalkacheltje – bij veel oudere lezers nog wel bekend – maar via panelen die warmte afgeven. Deze panelen kunnen op alle gewenste plaatsen worden geïnstalleerd; een verbouwing is niet nodig. Via een slim systeem kan de temperatuur overal comfortabel zijn en wordt er geen energie verspild, wat volgens de fabrikant kan leiden tot een besparing van wel 35%.

Het systeem is nog niet zo bekend, maar het is zeker de moeite waard om er meer van te weten als u overweegt om uw woning (of uw winkel of bedrijf) elektrisch te gaan verwarmen. De fabrikant, Thermiq uit Schiedam, kreeg voor zijn systeem van infraroodverwarming, als deelnemer aan een samenwerkingsverband met andere bedrijven, een gedeelde eerste prijs van de “All Electric Challenge” van de stichting Natuur & Milieu.

Op 19 maart krijgt u eerst een presentatie van een vertegenwoordiger van Thermiq en een zogenaamde duurzaamheidsconsulent. Thermiq werkt namelijk samen met het bureau De Duurzaamheidsconsulent in Den Bosch om een beter advies te kunnen geven aan mensen die overwegen infraroodpanelen aan te schaffen. Natuurlijk kunt u hen vragen stellen.

Na een korte pauze zal Paul Wiegel vertellen over zijn ervaringen. Paul Wiegel heeft drie jaar geleden infraroodpanelen laten installeren in zijn huis in Princenhage. Hij heeft er ook voor gezorgd dat er in een kamer in het gemeenschapshuis in Princenhage infraroodpanelen hangen. Daar kunnen belangstellenden gaan kijken en ervaren hoe het voelt.

Onze energieambassadeur Fred Nicolaas kan op een avond als deze natuurlijk niet ontbreken. Hij kan immers adviseren over alle mogelijkheden om op het gebied van energie slim de toekomst in te gaan. Ook hij staat open voor uw vragen.

Het café vindt plaats in het clubhuis van De Madese Natuurvrienden, de Liniehof. Het clubhuis ligt aan de Kievitstraat in Made. U kunt het niet missen want er staan wegwijzers. De avond begint om 20.00 uur. Inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur.

U bent van harte welkom.