HomeNieuwsGEZOCHT: mensen die zwerfvuil willen voorkomen in Hooge Zwaluwe

GEZOCHT: mensen die zwerfvuil willen voorkomen in Hooge Zwaluwe

We kennen allemaal de ergernis van zwerfvuil in onze tuinen, in de perken en op de straten. Het zou toch mooi zijn als we dit kunnen beperken, was de gedachte van Guus Janssen. Sinds 2 jaar hebben we in Hooge Zwaluwe een groep die maandelijks het dorp schoonhoudt. Het mooie resultaat is dat het dorp merkbaar schoner wordt. Maar we zijn er nog niet. Op sommige plekken is het blijkbaar aantrekkelijk om flesjes, blikjes, snoeppapiertjes enzovoort neer te gooien. We willen er blijvende aandacht voor. Want het is bekend: als er eenmaal rotzooi ligt, dan wordt er gemakkelijk iets bij gegooid.

Onze oorspronkelijke groep is de laatste tijd om diverse redenen kleiner geworden. Dus zijn we op zoek naar uitbreiding. Want vele handen maken licht werk. Er zijn ook mensen die op eigen gelegenheid hun omgeving schoonhouden en dat is natuurlijk prima. En ook de BSO en De Schittering maken regelmatig een rondje om hun omgeving schoon te maken.

We verzamelen elke 2e zaterdag van de maand bij De Molen in Hooge Zwaluwe om 13.30 uur. Dan verdelen we het dorp in routes en nemen naderhand bij De Molen een drankje. De eerstvolgende keer is op 10 juni.

De Gemeente zorgt voor grijpers, vuilniszakken en fluorescerende hesjes. Bent u het zwerfvuil ook beu en wilt u er iets aan doen: meld u op 10 juni bij de Molen in Hooge Zwaluwe.
Of neem contact op met Guus Janssen, 06 – 50 85 66 87, mailadres:info@integraloopbaanadvies.nl.