HomeNieuwsLid CDD in TV Programma Ondernemend Nederland

Lid CDD in TV Programma Ondernemend Nederland

Werkgroep vrijwilliger en Zwaluws ondernemer Jan Hitters in Ondernemend Nederland op 19 oktober a.s. met unieke energiebesparende prefab concepten voor renovatie en nieuwbouw.

In de uitzending met het thema Duurzaamheid & Milieu dat uitgezonden wordt op RTL7 om 10.00 uur (herhaling zaterdag 25 oktober) vertelt Jan Hitters over zijn drijfveer voor duurzame innovaties met Solid Surface.

In het bijzonder over zijn laatste ontwikkeling, het gevelelement. Een oplossing om het verlies van warmte door de gevel tegen te gaan. Het element bestaat uit een buitenplaat, isolatie en een binnenspouwblad met vensterbank. Hierin opgenomen een lage temperatuur warming en de gebruiker kan genieten van veel meer comfort in de woning en niet geheel onbelangrijk ook minder energieverbruik dus lagere lasten. Door samenwerking met kenniscentra zoals de TUE kon het idee doorontwikkeld worden. Ook Provincie Noord-Brabant had hierin een rol. Maar zeker niet te vergeten samenwerking en kennisdeling met lokale partijen.

Een andere succesvolle innovatie is de douchevloer met geïntegreerd warmteterugwinning (WTW). De idee is ontstaan om verspilling tegen te gaan van het warme water dat nu regelrecht het putje inloopt. Het koude water dat door de toevoerleidingen in de douchevloer loopt wordt voorverwarmd door het warme water dat over de douchevloer stroomt tijdens het douchen. Simpel en effectief.

Mede dankzij lokale samenwerking worden beide innovaties inmiddels binnen onze gemeente toegepast.