HomeNieuwsOrganisaties die gaan voor duurzaamheid ontmoeten elkaar

Organisaties die gaan voor duurzaamheid ontmoeten elkaar

Eerste duurzaamheidscafé van 2019 op dinsdag 15 januari

Samen werken aan duurzaamheid”, dat is het motto van Duurzaam Drimmelen. En dat samenwerken doet Duurzaam Drimmelen steeds meer. Bijvoorbeeld met andere vrijwilligersorganisaties zoals de Madese Natuurvrienden en Goeie Kost, met de gemeente en bedrijven – denk aan de succesvolle avond over warmtepompen in september. Samenwerken en daarmee ook verbinden wordt steeds belangrijker. Daarom op 15 januari geen traditionele nieuwjaarsreceptie, maar een bijeenkomst waarop diverse vrijwilligersorganisaties, die ieder op hun eigen manier betrokken zijn bij duurzaamheid, elkaar beter kunnen leren kennen. Ook u kunt daar bij zijn.

Zoals u weet organiseert Duurzaam Drimmelen regelmatig een zogenaamd duurzaamheidscafé waarin informatie wordt gegeven over allerlei onderwerpen die met duurzaamheid te maken hebben. Om dat goed te kunnen doen schakelen wij mensen in om daarover te vertellen. Veel van die mensen zijn verbonden aan een organisatie die actief is op het gebied van duurzaamheid.

Duurzaam Drimmelen vat duurzaamheid breed op: duurzaamheid gaat niet alleen over energiebesparing en zon en wind, maar ook over voedselproductie, biodiversiteit, vervoer, recycling, enz. Allemaal willen we dat de aarde nu en in de toekomst een goede plek is om te bewonen. En we realiseren ons dat dat niet zomaar gaat. In de gemeente Drimmelen zijn veel organisaties daarvoor ieder op hun eigen manier actief, en er is veel kennis en inzet bij de vele vrijwilligers.

Voor het eerste café in 2019 heeft het bestuur van Duurzaam Drimmelen een aantal van deze organisaties uitgenodigd. Zij vertellen kort wat zij doen en wat hun plannen zijn voor het komende jaar en verder. U krijgt informatie van Buurkracht, Goeie Kost, Kiemkracht, de Madese Natuurvrienden, de STED (Stichting Energietransitie Drimmelen) en Cedric Bousché, de eigenaar van het Voedselbos. Natuurlijk zal ook Duurzaam Drimmelen zelf vertellen wat haar plannen zijn. Zoals altijd is er gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in discussie te gaan.

Het bestuur van Duurzaam Drimmelen hoopt ook op suggesties van de organisaties en van andere aanwezigen voor onderwerpen waarmee het de duurzaamheidscafé’s nog beter kan laten aansluiten op de behoeften, om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor duurzaamheid.

Dat alles geeft zeker stof genoeg om tijdens een nieuwjaarsborrel over na te praten.

Het Duurzaamheidscafé vindt plaats in het clubhuis van De Madese Natuurvrienden op dinsdag 15 januari 2019 om 20.00 uur; inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur. Na afloop is er een feestelijke borrel om het nieuwe jaar in te luiden.

Clubhuis De Liniehof ligt aan de Kievitstraat 3 in Made. U kunt het niet missen want er staan wegwijzers.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. En neem uw buren mee! Tot ziens op 15 januari.