HomeNieuwsSamen in de zon - Samen groene stroom maken

Samen in de zon - Samen groene stroom maken

Kom dinsdag 25 april om 20.00 uur naar ’t Trefpunt om mee te denken over hoe we samen donkergroene stroom gaan produceren.

We verbruiken enorme hoeveelheden stroom. En dat wordt alleen maar meer als we elektrisch gaan rijden en verwarmen. Nu hebben we ca. 14 zonnepanelen per huishouden nodig, in de toekomst wel 40.
Veel mensen willen groene stroom, maar er wordt veel te weinig geproduceerd. De oplossing: samen investeren in een groot zonnestroomsysteem. Bv. op een groot bedrijfsdak of een stuk grond. Daarover gaat het 4-D café van Duurzaam Drimmelen.

Richard Kamsteeg, bestuurslid van Duurzaam Drimmelen, zal hierover uitleg geven en u uitdagen om mee te denken over hoe dat allemaal zou kunnen. Het “samen” doen is namelijk goed (steeds beter) mogelijk en biedt veel voordelen.
 
De zon geeft ons ruim voldoende energie, maar we moeten die nog wel even oogsten. Laten we dit slim doen en dit samen aanpakken door “samen in de zon” te gaan, stelt Richard daarom voor. Zo’n collectief zonnestroomsysteem heeft vele voordelen:
1.    100% zeker echte, donkergroene stroom die lokaal is geproduceerd (geen sjoemelstroom);
2.    Kostenvoordelen en risico’s delen;
3.    We houden ons geld lokaal in de gemeenschap in plaats van het uit te geven aan grote internationale bedrijven;
4.    We worden lokaal steeds meer zelf voorzienend en dus minder afhankelijk.
Er zijn twee nationale regelingen die een collectief zonnestroom systeem goed ondersteunen.  

Wilt u er ook aan meewerken om minder CO2 uit te stoten en het klimaatprobleem te beperken? Kom dan ook om mee te denken en meer te horen over de mogelijkheden van een collectief zonnestroomsysteem, de postcoderoos regeling, de SDE+ regeling en hoe we dit samen kunnen organiseren. Ook als u zelf een groot dak (meer dan 250 m2) ter beschikking hebt, of meer wilt weten over dit onderwerp, bent u van harte welkom. Kijk ook op: www.duurzaamdrimmelen.nl

Deze informatieve bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 25 april in ’t Trefpunt, Raadhuisplein 1 in Made. Inloop met koffie of thee vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.