HomeNieuwsUitnodiging voor de duurzaamheidsmiddag

Uitnodiging voor de duurzaamheidsmiddag

Kom woensdagmiddag 10 oktober naar het gemeentehuis

Activiteiten voor alle basisscholieren van Drimmelen op de duurzaamheidsdag.


Wist je dat het op 10 oktober duurzaamheidsdag is? Een dag waarop extra aandacht wordt besteed aan duurzaamheid? Deze dag is 10 jaar geleden aangewezen door Urgenda, de organisatie die landelijk voortdurend vraagt om aandacht voor duurzaamheid en de noodzaak van de uitvoering van het klimaatverdrag van Parijs. Daar wil Duurzaam Drimmelen zich bij aansluiten, door op 10 oktober activiteiten voor kinderen te organiseren.
Want wij vinden dat duurzaamheid – wat een heel breed begrip is - iets is voor iedereen, dus niet alleen voor volwassenen. Sterker nog, je kunt er niet jong genoeg mee beginnen. Op de duurzaamheidsmiddag in de hal van het gemeentehuis gaan de kinderen er daarom op een leuke manier mee aan de slag.

Duurzaam Drimmelen heeft het initiatief genomen voor deze middag, en deze ingevuld samen met Eskadee kinderopvang. Wij zijn heel blij dat de gemeente de hal van het gemeentehuis hiervoor beschikbaar wilde stellen. Het is een fijne en goed bereikbare ruimte voor de duurzaamheidsmiddag. Ook met andere dingen heeft de gemeente de organisatie ondersteund. Dit alles wordt onderstreept door het feit dat Júrgen Vissers, de wethouder van onder andere duurzaamheid en jeugd, de middag opent.

Op het programma staan onder andere: een poppendokter, een speelgoedmonteur die kapot speelgoed repareert, een afvalbakkenrace, iets leuks maken van plastic flesjes (een idee van de Madese Natuurvrienden en begeleid door hun vrijwilligers), speelgoed ruilen, een spel en kleurplaten voor de kleintjes (ingeleid en beschikbaar gesteld door Buurkracht). Er zijn filmpjes te zien die zijn gemaakt door kinderen in de naschoolse opvang van Eskadee.
Om 2 uur en om half 4 kunnen de kinderen op de foto met Drimmel de afvalbever. 

Voor iets te eten en te drinken wordt gezorgd. Wat dat betreft is het leuk om te vermelden dat er onder andere producten uit het Voedselbos in Hooge Zwaluwe worden aangeboden. Je kunt zien en proeven wat je met de oogst uit het bos kan maken. Op deze manier draagt Kiemkracht, waarin allerlei organisaties op het gebied van natuur en milieu samenwerken, bij aan de duurzaamheidsmiddag.
Johan en Caroline uit Wagenberg bieden de kinderen en hun (groot)ouders fruit aan. Goeie Kost zorgt voor snoeptomaatjes en –worteltjes.

De kinderen en hun (groot)ouders zijn welkom vanaf 1 uur. Wethouder Jürgen Vissers zal de middag openen. Daarna kunnen de kinderen tot 4 uur deelnemen aan de activiteiten die ze het leukst vinden. Om 4 uur vindt de prijsuitreiking plaats van de afvalbakkenrace en voor het beste filmpje.
Er wordt een film gemaakt van de duurzaamheidsmiddag, die misschien later in een duurzaamheidscafé te zien zal zijn.

Het is niet nodig om je aan te melden. Deelname is gratis. Vergeet niet om plastic flesjes mee te nemen, kapot speelgoed of een pop of knuffel waar iets aan mankeert. En je mag één stuk speelgoed meenemen om te ruilen voor een stuk speelgoed van een ander kind.
Je bent in ieder geval welkom in de hal van het gemeentehuis op woensdagmiddag 10 oktober vanaf 1 uur!