HomeNieuwsWONINGISOLATIE De eerste stap naar een energiezuinige woning

WONINGISOLATIE De eerste stap naar een energiezuinige woning

Kom naar het 4D-café van Duurzaam Drimmelen op dinsdag 27 september

Vorige week is in dit blad al een vooraankondiging gedaan voor het 4D-café. Lokale ondernemers laten op 27 september zien en vertellen over wat zij te bieden hebben op het gebied van woningverduurzaming. Dat mag u niet missen, met de winter in het vooruitzicht.
Op 27 september ligt het accent op isolatie.

De vervolgstappen, waarmee u afhankelijk van uw woning en uw financiële mogelijkheden zelfs een nul-energiegebruik kunt realiseren én wooncomfort, komen in een later 4D-café, in oktober of november, aan de orde. Aanleiding tot de accentverlegging is onder andere dat er een nieuw buurtteam is opgericht in Made-Zuid, onder de naam La Ligne II. De bewoners zullen naar verwachting in het begin vooral isolatiemaatregelen nemen.

De avond wordt voorgezeten door Peter van Oppen, projectleider woningverduurzaming bij Duurzaam Drimmelen. De andere sprekers zijn de Stephan Rasenberg, directeur van Rasenberg aannemersbedrijf Terheijden, en Gijs Leijten, isolatiespecialist van Isolatie Techniek Brabant.

Peter van Oppen stelt het nieuwe buurtteam aan u voor en vertelt kort over de werkwijze van buurtteams. Ook kondigt hij de komst van het Energieloket aan – waar in een volgend 4D-café aandacht aan wordt besteed – en de Innovatiewerkplaats.

Het bedrijf van Stephan Rasenberg heeft zijn sporen verdiend in de renovatie van woningen, met name in de sociale woningbouw. Het bedrijf heeft nieuwe isolatiemethoden ontwikkeld. Stephan vertoont onder andere een film over een renovatieproject dat door Rasenberg Terheijden is uitgevoerd.

Zoals de naam al zegt houdt Isolatietechniek zich bezig met isolatie, vooral van buitenmuren en daken. Het bedrijf werkt niet alleen in opdracht van particulieren, maar wordt ook ingeschakeld door aannemers die woningen renoveren. Bij een renovatie horen tegenwoordig bijna altijd isolatiemaatregelen. Gijs Leijten vertelt behalve over isoleren ook over de subsidieregeling voor woningisolatie die op 15 september in werking is getreden.

Tijdens en na het programma is er ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen. Voor alle duidelijkheid: de informatie is interessant voor iedereen die overweegt iets aan de verduurzaming van zijn woning te laten doen.

U bent van harte welkom op dinsdag 27 september. Plaats: ’t Trefpunt, Raadhuisplein 1 in Made. Inloop met koffie of thee vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

En neem uw buren mee!