HomeNieuwsWONINGVERDUURZAMING - stap voor stap naar een energiezuinige woning

WONINGVERDUURZAMING - stap voor stap naar een energiezuinige woning

Steek uw licht op bij het 4D-café van Duurzaam Drimmelen op dinsdag 27 september

Regelmatig organiseert de coöperatie Duurzaam Drimmelen een zogenaamd 4D-café. Een bijeenkomst met informatie over alles wat met duurzaamheid te maken heeft en de mogelijkheid voor leden en niet-leden om elkaar te ontmoeten.

Op 27 september gaat het 4D-café over woningverduurzaming. Duurzaamheid begint met zo min mogelijk energie verloren te laten gaan. Door een combinatie van maatregelen is het zelfs mogelijk dat er helemaal geen energie (gas, elektra) meer nodig is. Dan heb je een zogenaamde nul-op-de-meter woning. Maar dat is bij bestaande woningen misschien nog een paar stappen te ver.

Voor deze avond heeft Duurzaam Drimmelen drie lokale ondernemers uitgenodigd, die vertellen over en laten zien wat zij te bieden hebben op het gebied van woningverduurzaming. Dat is méér dan isolatie alleen, want een volledig geïsoleerd huis is benauwd en wordt vochtig. Voor iedere woning en natuurlijk afhankelijk van ieders financiële mogelijkheden zijn meerdere oplossingen mogelijk, en uiteindelijk kan stap voor stap de optimale situatie worden bereikt.

De avond wordt voorgezeten door Peter van Oppen, projectleider woningverduurzaming bij Duurzaam Drimmelen. U heeft hem misschien op 15 maart al ontmoet, toen hij liet zien welke subsidiemogelijkheden er zijn en met welke websites voor woningverduurzaming je zelf aan de slag kan.

Een van de zaken die in dit café aan de orde komen is een nieuwe subsidieregeling. Dat mag u niet missen, want die brengt besparing dichterbij.

De volgende ondernemers zullen op 27 september een presentatie geven:

de heer Rob van der Feijst, directeur van Zwaluwe Bouw,
de heer Gijs Leijten, isolatiespecialist van Isolatie Techniek Brabant en
de heer Stephan Rasenberg, directeur van aannemersbedrijf Rasenberg Terheijden.

Tijdens en na het programma is er ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen.

U bent van harte welkom op dinsdag 27 september. Plaats: ’t Trefpunt, Raadhuisplein 1 in Made. Inloop met koffie of thee vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Reserveer 27 september dus vast in uw agenda!