wie zijn wij?

Duurzaam Drimmelen is in 2012 als Stichting opgericht met als doel het ‘duurzaam denken’ binnen de gemeente Drimmelen te stimuleren. Dit doen we door inwoners en organisaties te inspireren, te motiveren en samen te werken aan duurzaamheidsprojecten; dromen, denken en doen.

De door Duurzaam Drimmelen georganiseerde ‘duurzaamheidscafés’ zijn alom bekend. Zeer uiteenlopende thema’s worden besproken zoals afvalbeperking, lokaal biologisch voedsel, woningisolatie, biodiversiteit etc.

Wat willen wij?

We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich ervan bewust zijn dat de keuzes die zij maken invloed hebben op de kwaliteit van het leven nu en in de toekomst. Daarom geven wij informatie over duurzaamheid in brede zin. Maar dat doen we niet alleen. We werken samen met andere vrijwilligersorganisaties, de gemeente Drimmelen, het onderwijs en bedrijven. Duurzaam Drimmelen heeft niet zelf alle deskundigheid in huis, maar we weten wel de weg.

Organisatie

Zonder een goede organisatie komt niets van de grond.  Maar als organisatie zijn we meer van het ‘al doende ontdekken’ dan van het alles tot in de puntjes vooraf vastleggen en inkaderen. Wij geloven dat de organisatiestructuur de energie die ontstaat volgt en niet andersom.

 We werken samen met onder andere Opgewekt Drimmelen, Kiemkracht, Traais Energie Collectief (TEC), Behoud Wagenbergs Landschap, Behoud Zwaluws Landschap, stichting Energie Transitie Drimmelen (STED), D’n Amerkant op en Goeie Kost.

We staan ook altijd open om ons te verbinden met andere lokale  en nationale initiatieven.  Denk bijvoorbeeld aan Wij Zijn Drimmelen of aan Transitie Nederland waar een schat aan kennis ligt voor als je zelf in je buurt, dorp of stad wil starten met een duurzaam initiatief. 

wil je meehelpen bewustwording en informatie duurzaam te vergroten ?