HomeThema'sZonne-energie

Zonne-energie

Zon PV panelen zijn een zeer duurzame investering met een hoog rendement. Vele dorpsgenoten gingen u al voor!

Van 2013 tot medio 2017 heeft Duurzaam Drimmelen er actief aan bijgedragen, dat er bij ca. 300 huishoudens en bedrijven totaal ca. 3.500 zon PV panelen zijn geplaatst!

We deden dat via een collectieve actie door een betrouwbare, lokale installateur te selecteren en daarmee samen een scherp aanbod te bieden aan iedereen die zon PV panelen wilde.

De prijsontwikkeling van zonnestroomsystemen daalt nog steeds waardoor aanschaf aantrekkelijker is voor de gebruiker mede omdat het financiële rendement toeneemt. Vooral voor een verbruik tot ca. 10.000 kWh is het rendement via de salderingsregeling hoog. Deze salderingsregeling gaat veranderen, maar de overheid garandeert een terugverdientijd van maximaal 8 jaar. Zonnepanelen zijn dus een heel verstandige keuze om te verduurzamen en leveren u veel meer rendement op dan geld op een spaarrekening!

Tegenwoordig zijn er zoveel aanbieders die ondertussen al jarenlang panelen installeren, dat Duurzaam Drimmelen geen meerwaarde ziet om een collectieve actie te faciliteren. Er zijn in onze gemeente en in de regio voldoende goede en betrouwbare leveranciers waar u direct een offerte kunt opvragen.

Natuurlijk kunt u bij ons wel altijd direct voor meer informatie, een gratis adviesgesprek of betrouwbare bedrijven.

  • Wilt u direct een  Gratis en vrijblijvend advies van een onafhankelijke energieambassadeur van een lokale coöperatie. Klik hier.
  • Wilt u direct een offerte aanvragen bij een installateur geselecteerd door de in West Brabant samenwerkende lokale energie initiatieven. Ga naar het Regionale Energieloket.
  • Wilt u geld lenen voor uw investering, vertrouwd via de overheid en tegen aantrekkelijke voorwaarden. Ga naar Ikinvesteerslim.nl.

Veel gestelde vragen over de BTW-teruggave vindt u hier.

Duurzaam Drimmelen is ook betrokken bij grootschalige, collectieve sociale zon PV projecten, bv. op grote (bedrijfs)daken of op een stuk land. Het is de bedoeling dat inwoners en bedrijven uit Drimmelen de geproduceerde groene stroom kunnen kopen en dat ze er in kunnen investeren met een mooi rendement. Sociale duurzame energie met een optimaal maatschappelijk rendement noemen we dit.

Heeft u een groot dak (> 1.000 m2) of een groot stuk grond (> 1 ha) beschikbaar dat u - tegen vergoeding - beschikbaar wilt stellen? Mail dan naar: zon@duurzaamdrimmelen.nl